Skip to content

Hvis du alligevel tager dig sammen, må jeg så ikke komme med?

by Helle on February 11th, 2012

Sover du nok ? Jeg gør ikke. Man kan mest kun se det, hvis man godt ved, jeg ikke plejer at ligne og lyde som en mand. Ved man ikke det, kan man ikke se det. Herregud, nogle gange kan jeg ikke engang selv se det.

“Nå, men skal du så ikke sove mere, hva’?” -kunne man sige. Næ, det tror jeg faktisk ikke jeg skal. Der er hundrede fordele, og kun et par ganske små ulemper ved at stå op kl 5 om morgenen. Hundrede fordele såsom:

 • Jeg når mere.
 • Jeg får set den sene Deadline næsten hver aften.
 • Jeg er blevet en megacheap drunk.
 • Jeg har endelig tid til at tage neglelak på på en hverdag OG vente på at det tørrer.
 • Jeg får hørt meget mere musik, fordi den der stilhed mellem 4 og 5 godt kan være lidt ulidelig.
 • Jeg er i fred i meget mere af min vågne tid, end hvis jeg kun var vågen 8-22.
 • Jeg har ikke længere ondt i den der muskel i hoften, som man åbenbart bruger til at…ligge ned med?

Ulemperne er pissesmå og primært forbundet til at jeg heller ikke rigtigt sover, indtil jeg står op. Men de er pissesmå. Det gør jo ikke så meget, at jeg altid har en puls på 160, at jeg har fået den der hoste, som sidder fast med pigtråd et sted nede i brystkassen eller at jeg nogle gange lyder som om jeg er fuld, selvom jeg i virkeligheden bare er træt.

Det, der i virkeligheden gør mig noget, er måden, jeg har lyst til at tude over alt på. Over at netforbindelsen i toget er røget, over at folk har digitalure, over at min telefon ikke har ringet i tre dage (tre dage! 3!), over at der er is på havet eller over at jeg ikke ved, om jeg har lyst til at spise fisk eller kylling til aften.

Jeg har lyst til at nogen ville tage mig sammen, for jeg kan tydeligvis ikke selv. Uden at tude.

4 Comments
 1. Camilla A. permalink

  Afsted til lægen, vil du ikke nok? Det første tegn på stress er søvnproblemer. Googl resten og du vil finde symptomer du godt ved.
  Din krop larmer og du skal lytte. Du ved det godt, men tager det ikke alvorligt, vel? Din tage-sig-sammen-evne er gået i stykker, derfor er du så skrøbelig.
  Pas nu på dig, ikke?
  Kh den der irriterende erfarne.

 2. Helle permalink

  Well, det er jo ikke fordi jeg ikke har tid. Jeg lover at tænke over det. Efter jeg har fået en middagssøvn. [her ville være en smiley, hvis jeg lavede den slags]

 3. Lisbeth Østergaard permalink

  Vidunderlig overskrift – og indlæg.

 4. Tag mig med, når nogen tager dig sammen. Jeg skal nok tage Kleenex med.

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS