Skip to content

Hvorfor det hele nok skal gå

by Helle on July 26th, 2011

Engang var verden helt til rotterne. Alle var sure, og der var udsigt til en lang vinter. Det var efteråret 2001. Jeg gik på gymnasiet og havde ret normal teenage-weltschmertz. Og så læste jeg meget avis. Det var dengang JyllandsPosten var skidegod om søndagen og faktisk kunne holde til langt ud på eftermiddagen.

Jeg var egentlig skideligeglad med verden, og var inderst inde nok mest oprevet over at Beverly Hills blev droppet til fordel for nyheder (ja, jeg var ond, nej, jeg er ikke stadig ond, jeg har lært det der empati). Men alligevel skete der et eller andet den dag jeg sad og stenede over søndagsudgaven af JyllandsPosten med kaffe og regnvejr ved det lange bord i køkkenet langt ude på landet (hvor Poul Richard ville være kommet fløjtende forbi, hvis ikke det havde regnet). Så jeg klippede i avisen. I min fars søndagsudgave af Jyllandsposten (!). Fordi jeg lærte, hvorfor det hele nok skal gå.

Det er ikke ret abstrakt. Faktisk var det en liste over grunde til, at det hele nok skal gå. Og jeg tænker stadig på den i dag.

Jeg kan ikke huske det hele (men den ligger omhyggeligt foldet sammen i min Hemmelige Kasse, der er fyldt med Vigtige Sager. Og et gammelt pas), men det vigtigste hænger ved. Det, der passer 100%. Så det får du her. Et par grunde til at det hele nok skal gå:

 • Når man vågner midt om natten og kigger på den, der ligger sovende ved siden af, og vedkommende ligner en trygt sovende ananas.
 • Når man kører om aftenen, og instrumentbrættet gløder, og der er lidt flere biler på motorvejen, nu hvor benzinen er blevet lidt billigere (ja, det var den jo dengang, ikke?).

Og så et par hjemmelavede grunde til at det hele nok skal gå, som ikke desto mindre også er ultrasande:

 • Alle synes stadig det er sjovt at lave kastanjedyr.
 • TopModel holder aldrig op.
 • Jo flere blomster man plukker fra ærteblomster, jo flere kommer der. Det er et mirakel.
 • Man kan stadig få så store knus, at man taber pusten.
 • Tina Lund har lige været på polterabend, komplet med brunch (sikkert med noget med laks), salg af kys, paintball og helflasker på Remees natklub (tak for info, bt.dk).

Så ja. Derfor skal det hele nok gå. Bare vent og se.

4 Comments
 1. Tak for info! Nu kan jeg sove trygt igen.

 2. Jeg kan SLET ikke blive færdig med at læse sætningen om den trygt sovende ananas:)

 3. Helle permalink

  Ja ikke? Det er også min favorit. Det lyder nemlig helt vildt rart.

 4. Inde under al mågeglæden og kærlighed til lægeserier, helt derinde, der er du et godt menneske.

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS