Skip to content

Og så sagde vi bare det var helt vildt hyggeligt

by Helle on November 6th, 2011

Det er snart jul. I skilsmissefamilier (som ikke er helt harmoniske, og hvor der kun findes skilsmissevoksne, der ikke har prøvet at være skilsmissebørn, og derfor aldrig har haft nogen, der bestemte, hvor de skulle være, og derfor altid har baseret hele deres samvær med familien på, hvem de havde mest skyldfølelse overfor) starter “det er jo snart jul”-samtalen i august.

I midten af august ringer min mor og laver “ja hej det er mor” med skyld på og jul indeni. Og sådan kører det indtil engang midt i december, hvor alle har besluttet sig for at gøre som de plejer. Men hvor var det godt vi startede med planlægningen i august.

I år burde være anderledes. Efter sidste jul besluttede jeg, at jeg ikke behøver spilde mere af mit liv i selskab med Ældste Idiotbror og Hvidovredamen. Og det har holdt lige indtil nu. Når man er naturligt disponeret for giga-skyld, er det upraktisk at være den eneste, der helt vil undgå Ældste Idiotbror.

Så derfor har jeg besluttet at bide det i mig. For vi sagde jo bare det blev helt vildt hyggeligt. Vi sagde bare der ikke var nogen der blev sure, og at alle godt gad opføre sig normalt i det halvandet døgn vi var i samme hus. Det sagde vi. For det burde vel ikke være for meget at forlange af voksne mennesker?

Så sagde vi iøvrigt også at jeg jo ikke er helt rygradsslap fordi jeg har droppet mine principper og mit dramatiske “jeg vil aldrig se ham igen”. Det sagde vi. For jeg kan jo bare lade være med at tale til ham, ikke? Det skal nok bidrage til den hyggelige stemning.

Vi sagde bare det var helt vildt hyggeligt. Også selvom november og december er måneder, hvor jeg virkelig ville ønske jeg røg. Eventuelt crack.

6 Comments
 1. Hm.
  Nu sidder jeg og får totalt dårlig samvittighed over at være så barnlig, at jeg stædigt holder fast i ikke at gide at se Idiotsøster… Når forældre nu ikke engang er skilt

  Men er også helt overbevist om, at man ikke skal spilde sit liv på røvhuller …

 2. Helle permalink

  Det allerværste ved “jeg vil aldrig se dem igen”-beslutningen er, at de højst sandsynligt ikke har opdaget det. Fordi de er så idiotiske (og det er en af grundene til at man ikke gider se dem). Det mindsker også taknemmeligheden, når man så overgiver sig. Ingen falder grædende på knæ og takker for igen at måtte sole sig i mit selskab. Ingen.
  Idiotsøskende er det værste i verden. Næst efter skyld.

 3. Jeg har det på sammen måde. Der er mennesker jeg bare ikke gider bruge min tid på.

  never ever.

 4. Efter en særlig hyggelig bedsteforældreskilsmissefamiliejul hvor vi hjullede Jylland rundt (5 hjem mellem d 23. og 27.) med 2årig mellemørebetændelsebefængt datter og 4 måneder gammel søn besluttede vi at holde julen hjemme hos os selv. Hvert eneste år uden vaklen.
  Alle er velkomne, hvis de gerne vil holde jul med os. Men det er ikke os, som kommer til dem, og ikke os som skal holde regnskab med, hvor vi var sidst, og hvem vi skylder mest.

  Det var jo faktisk heller ikke os som blev skilt vel?

 5. Rimfrozt permalink

  Fantastisk indlæg. Skrevet med stor humor og alligevel tydeligvis ment ærligt og inderligt. Jeg har selv ofte fået på puklen over min holdning om at man sagtens kan synes visse familiemedlemmer er idioter, så det er dejligt befriende at høre jeg ikke er den eneste som bare ikke gider lægge gode miner til slet spil.

 6. Ja, det er fantastisk befriende at der er andre i samme båd. Især når ens nærmeste, glad og gerne, gør opmærksom på, hvor urimelig og latterlig man er.

  Helt ærligt, hvorfor er det latterligt og barnligt at stå op for sig selv og aktivt beslutte, at man har fået nok? Og ikke gider trækkes rundt i manegen, manipuleres med og trædes på længere?

  Hvorfor er det værre at gøre et aktivt fravalg istedet for at være sur, indebrændt og stresset over dumme mennekser? Ja, jeg er klar over at det er kontroversielt at vælge familie fra og sig selv til. Hvilket egentlig er det værste i min optik.

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS