dancinghell

December er en fesen måned

Først skal vi lige have noget på det rene. De, der siger at man er smukkest med sin egen hårfarve, lyver. Helt vildt meget. Jeg er midt i processen med at få min egen hårfarve tilbage, og ligner derfor en pletskaldet olding. Det har aldrig været smukt. Til nogen.

Godt. Og så begyndte vi for alvor.

Det er december, hvilket betyder lange skrivedage, højt blodtryk og angstanfald når man opdager, at ens analyseafsnit overhovedet ikke passer til noget af alt det andet man har skrevet i opgaven. December afløses af januar, hvor ovennævnte (ja, det er månedens ord) symptomer afløses af et lidet flatterende gråt ansigt, svedige håndflader og humørsvingninger, der ville være Verdens Mest Gravide Kvinde værdige. Man kan også kalde det eksamen. Derfor er det en fesen måned.

December er også fesen på grund af folk. Folk over det hele. Jeg er ikke selv ude om det, når jeg venter til den. 22. med at købe julegaver. Måske kan jeg faktisk godt lide at vælte rundt mellem folk, der lugter af gløgg ud af munden og panisk lede efter den perfekte julegave, få verdens laveste blodsukker og dertilhørende migræne og ende i en lille, svedig klump, når jeg opdager, hvor mange penge jeg har brugt. På en gang. Måske kan jeg godt lide det! Ikke desto mindre er andre folk nogle idioter i december. Også i december.

December er også fesen på grund af film. Hvorfor skal man se Alene Hjemme hver. eneste. skide. jul? Hvorfor skal man se et bredt udvalg af film med talende dyr? Og er der overhovedet nogen, der nogensinde har været midt i sådan en scene, som filmene er fyldt med, hvor heeele familien (eller alle vennerne, som åbenbart ikke har deres egene, idiotiske familier at trækkes med), sidder og ler og spiser og skåler i hvidvin, og hvor alle har festlige striktrøjer på? Er der? Hvis der er, vil jeg godt lige høre, om man ikke kommer til at svede helt vildt af at sidde der iført kulørt strik foran pejsen og drikke sprut.

Til gengæld er det **helt **ok med mig at Love Actually skamsendes, og at Nord og Syd kommer hver morgen/formiddag i juledagene. Det er også ok at stuve ting, at sove til middag og at spise sildemadder. Men det kunne egentlig lige så godt foregå i alle mulige andre mindre fesne måneder.

[men hvis den fesne julemand alligevel kommer forbi, ønsker jeg mig lidt mere sejhed, 12 i alle mine eksamener og et par nye sko]

← Home