dancinghell

Eksamenspsykopaten

Eksamen får det klammeste frem i mig. Som i dag. Jeg sveder mine hænder unormalt meget, og min ryg er så våd, at jeg er sikker på, jeg har den svedige sportstrekant. Derudover skal jeg på toilettet ca. hvert kvarter, min mund er tør, og mit ansigt rødt på en ikke ret klædelig måde.  Jeg er sikkert også irriterende når jeg sidder og bladrer febrilsk i opgaven, som om jeg ved en sidste kraftanstrengelse kan lære det hele via osmose, eller når jeg klikker kuglepennen, som jeg altid har med som security blanket, og fordi jeg glemmer mine fede pointer, hvis ikke jeg skriver dem ned med en skrift, der ligner noget en epileptisk teenagedreng ville have skrevet. Jeg går også tit i panik over giv hånd/lad være-dilemmaet. Giver man hånd til censor? I dag gjorde jeg ikke. Mest fordi han lignede en meget træt udgave af Gene Hackman i den film, hvor han er lige ved at rådne op af pest.

Når jeg så kommer ind til bordet, er jeg altid lidt for frisk, og taler altid lidt for højt. Jeg kan mærke at mit ansigtsudtryk er "det lange", hvilket betyder spidset mund (ja, klamt, I know) og løftede øjenbryn. Når jeg så bliver krydsforhørt, er friskheden overvældende, og jeg siger således ting som: "nårh ja, tal, bogstaver, kald det hvad du vil", når jeg udmærket godt ved, at det hedder kardinaliteter, og at man ikke bare selv må finde på ting. Jeg hører mig selv sige "jeg er ikke sikker på jeg forstår, hvad du spørger om", mindst tre gange. Ikke fordi jeg ikke forstår det, men fordi jeg er nødt til at prøve at tænke...min hjerne er åbenbart kun lynende hurtig, når jeg skal give Manden snappy comebacks, men ikke når jeg rent faktisk skal bruge den til noget.

Så er jeg færdig, og er som regel stadig meget svedig. Jeg laver en hurtig (for nu virker min hjerne jo igen) status over, hvordan det gik, og kommer frem til at det nok er "sådan mellem". Så sidder jeg og overvejer mulige jubelscener/skamfulde retræter, og ærgrer mig over, at jeg ikke fik sagt det allersejeste.

Når jeg så skal have bedømmelsen, sveder jeg igen (ja, jeg er et meget varmt menneske). Jeg sveder lidt fordi jeg er nervøs, men mest fordi jeg vil være den bedste. Al svedningen er ikke på grund af tvivl om jeg består eller ej (ok, der var lige dengang med fonetik, men ellers ikke), men derimod på grund af en lidt for veludviklet konkurrencementalitet. I dag da jeg fik min karakter, var min anden tanke (min første var "se mig, jeg har en hjerne!") "bare vi er den bedste gruppe". Irrelevant, ville nogen sikkert sige, for man skal vel bare selv være tilfreds. Jeg er så åbenbart kun tilfreds, hvir jeg er bedre end de fleste andre.

Så kan man diskutere, om det er sundt eller ej, men jeg vil vove at påstå at jeg gør mig mere umage på den måde. -og at man taber sig mindst 3kg ved at svede ud gennem håndfladerne.

← Home