dancinghell

Er der nogen der har set min selvtillid?

Jeg kan næsten ikke fordrage skriftlig eksamen. Derfor er det også lidt ærgerligt at jeg har så mange af dem. På trods af at jeg kan mærke, at jeg godt kan det der trick med at lukke alt ude og kun fokusere på opgaven (hvilket altid resulterer i at jeg er ved at pisse i bukserne, når jeg er færdig), får jeg altid den der nagende følelse af ikke at være dygtig nok. Når man har haft den følelse i det meste af 14 dage, og der er udsigt til endnu flere eksamener, kan man godt få lidt nervøs mave.

Rationelt set ved jeg vel godt, at hvis jeg overhovedet ikke kunne finde ud af noget, ville jeg ikke kunne skrive en opgave så hurtigt (siger jeg nu. Det KAN jo faktisk godt være, jeg har misforstået alt og desuden har stavet mit eget navn forkert), jeg ville højst sandsynligt ikke have taget mig en uddannelse og jeg ville nok også være dumpet dengang jeg var til eksamen i skriftlig fonetik uden hjælpemidler. Men alligevel.

Når nogen skal bedømme mig, bliver jeg 12 år gammel og overbevist om at jeg ikke er dygtig nok. Når jeg skal præstere, går jeg lidt i panik indeni, hvis jeg ikke har fået Den Gode Ide med det samme, og hvis jeg får ret i noget jeg siger, tror jeg som oftest det er for at få mig til at være stille med det samme. Peptalks hjælper ikke rigtigt. Mest fordi jeg tror folk lyver, for hvis jeg lyver, gør andre vel også?

Jeg ville ønske jeg var sådan en der troede, jeg var dygtig (eller vidste, alt efter virkeligheden). Jeg ville også ønske, jeg ikke så tit troede, at jeg havde gjort noget forkert, fordi alle de andre ikke havde gjort det samme. Jeg ville ønske, jeg vidste ting, som alle andre ikke også vidste. Eller...nej, det er faktisk løgn. I virkeligheden ville jeg nok bare ønske, at jeg kun omgikkes folk, der var beviseligt dummere end mig. Jeg kan vel starte med at gå over i Netto og lede.

← Home