dancinghell

Jeg har en underbo...

Af helt uforklarlige årsager kommer jeg til at tænke på Suzanne Vegas sang om Luka, når jeg tænker på mine underboer (altså efter jeg har forbandet dem til helvede og tilbage igen og ønsket at jeg kunne leve i et lydtæt rum). Det er faktisk helt uforklarligt. (I mange år troede jeg at det var sandt, da en veninde havde fortalt mig at hun havde skrevet den sang til mig og indspillet den på kassettebånd. I dag ved jeg godt det er løgn. På ære!)

Den eneste lighed der er mellem min underbo og sangen er, at Underboen egentlig på en måde nogle gange godt kunne trænge til at gå ind i en dør...hvis du forstår. Det gør du nok.

I daglig tale kalder jeg dem Spejderne. Fordi de ligner sådan nogle der går til spejder, og som nu, fordi de er voksne, er blevet tropsførere. På sådan en sund kristen måde. Spejderne taler som nogen der kommer fra Silkeborg og omegn. Eller Randers. Hendes stemme er sådan lidt fistel-agtig, hans er sådan...spejder-agtig. Du ved godt hvordan det lyder, når du hører det.

De har altid ordentligt, men lidt kedeligt tøj på. Han har ægte "herre-jeans", med lige ben og en kæmpe gylp (så man kan desværre ikke se, til hvilken side han pakker, men jeg tror der er højre. Det er det tit). De løber sammen om morgenen. Når de har løbet, klapper de skoene ud ad vinduet. Man skulle jo nødigt have jord med ind i lejligheden.

De støvsuger deres altan. Jeg ved det, for jeg har selv set det. Om sommeren spiser de morgenmad med ske ude på den støvsugede altan, og alt skal skrabes med op af skålen. Alt. Grundigt. Højt. Tidligt om morgenen. De spiser hver aften kl 18. Sharp. Som i virkelig sharp. Tit får de en form for salat, som består af grøntsager, der er skåret i bittesmå stykker. Og kød. Kylling. Eller to frikadeller hver. Jeg ved det, for jeg har set panden med 4 frikadeller. De er garanteret sådan nogle der laver mad og fryser det ned.

De kan også godt lide saft. Især Ribena med solbær. Light, selvfølgelig. Jeg tror, at hvis de nogensinde drak øl, ville de gøre det af et lille glas, og kalde oplukkeren for en samfundshjælper.

Nogle gange har de en unge på besøg. Så råber de højt. Nærmest hviner. Jeg tror de har lavet deres egen nu. Ellers har hun i hvert fald en usund krop og løber rundt om morgenen helt forgæves.

Det er min Underbo. Faktisk er det dem jeg bedst kan lide. Hvis jeg skulle vælge. Næst efter hende overfor, der gav mig en flaske rødvin engang (ja, stik mig en flaske sprut, og jeg er din bff). Faktisk kan jeg også godt lide italieneren inde ved siden af. Fordi han er italiener. Og giver elevatoren sådan en sjov lugt af nyvasket mand. Og fordi jeg tror han bruger sit køkken (jeg hader folk der ikke laver mad. Det er så pjokket).

Nå men altså. Jeg kan egentlig godt lide Spejderne. Fordi de ikke larmer (ret meget. Om vinteren). Eller ryger. Og fordi man ved, at hvis de griller, skal man gå ind mellem 17 og 17.30 for ikke at dø af kulilteforgiftning. Sharp. Jeg tror ikke de kan lide mig. Fordi jeg glor. Og larmer  og nogle gange skøjter hen over gulvet med vilje og klapper helt vildt højt.

Mon min Overbo (Fra Helvede) blogger om sin Underbo (Fra Himlen)?

← Home