dancinghell

Kan du huske dengang?

Jeg kan godt huske dengang man ikke vidste, hvor mange af dem man kender, der egentlig har sniffet alt muligt mærkeligt. Dengang man helt ærligt troede, at der ikke var ret mange mennesker, der løj om ret meget, og dengang man aldrig nogensinde kunne forestille sig at man selv, eller nogen man kendte, nogensinde skulle blive en dag over 25.

Så derfor er det måske også bare en lille smule underligt at sidde her i slutningen af midten af tyverne og stadig føle, at 92 da kun er 10 år siden. Det føles sært, når man opdager, at tiden alligevel er gået uden at spørge, om man var klar til at komme med. Man kan nemlig godt blive lidt forskrækket, når man sidder og tænker "jeg kunne sgu da sagtens gå for at være 23. SAGTENS!", mens ens veninde føder et rigtigt levende menneske, ens ven fylder 40 (40!), og ens all time favourite tv-aften indeholder Barnaby og madprogrammer.

Lige pludselig bliver de lidt svært at huske dengang man hellere ville dø end sidde hjemme en lørdag aften, og dengang det havde været en sløv weekend, hvis man kun havde været i byen en enkelt aften, og dermed kun scoret to telefonnumre (især når man tænker på, at man nu i stedet for "Brian", "Peter" og "Fonafyren" har "lægen" på speeddial. Og det vel at mærke ER lægen. Den ægte. Ikke en flot lægestuderende, men en voksen mand med myndig stemme og en helt naturlig trang til at tale om alle kroppens funktioner).

Så er det egentlig så slemt at mindes med glæde dengang man sad og hørte dårlig popmusik, drak Southern Comfort og cola, og talte om, hvor man dog skulle få en kæreste fra, og at man en dag helt vildt gerne ville være advokat? Også selvom man jo godt ved, at det overhovedet ikke var så sjovt, som man husker det, og at man sikkert lugtede ud af munden (som man kommer til at gøre med coladrinks. Jo man gør!)?
Jeg synes egentlig det er ok.

← Home