dancinghell

Panik og snevejr og voksenliv

First things first. Jeg har opdaget at den (undskyld, men måske retarderede) stille kassepige ovre i Netto nok er lidt smålun på ham chefteenageren, der kommer med "Nøglen", når kasseslaverne ringer med en klokke. Jeg tror den er god nok. Det er lidt hyggeligt. Han ER altså også en af de mindst klamme og livstrætte teens i den biks.

Når det så er sagt, så oplever jeg i øjeblikket en indre panik. Mest fordi denne uge er min sidste uge i skole. Nogensinde. Og jeg er Overhovedet. Ikke. Klar. Hvad hvis jeg ikke har lært nok? ([vrængestemmen]"uhuuu, man kan aldrig lære nok, og det er først når du får et job, du virkelig lærer ting" -Nå, men derfor må man vel godt være klog inden?) Hvad hvis jeg en dag får lyst til at lære lidt mere om videnskabsteori? Eller om databaser? Eller om noget andet? Jeg er slet ikke klar til at komme ud i verden, hvor man selv skal finde ud af ting, hvor det faktisk gør noget, hvis man gør noget forkert, og hvor man ikke altid bare kan slå ting op omme i index. Hvad sker der, når tingene ikke længere er (helt så) tilrettelagt efter laveste fællesnævner? Hvad skal jeg så gøre?Jeg er jo nærmest kun lige gået ud af gymnasiet, jeg er sgu da ikke klar til at være voksen og gå på arbejde...Hver eneste dag.

Ja, jeg ved godt, der lige ligger et speciale mellem mig og voksenlivet, men det er altså lidt for tæt på. Kan man få skrevet ind i sin ansættelseskontrakt (og nu lader vi bare som om jeg får et job med det samme efter eksamen, og ikke skal gå rundt og drikke kaffe og begynde at ryge i 6 mdr før jeg fåt noget at lave), at man skal have mindst en dag om ugen, hvor man må være hjemme, have nattøj på og bare sidde lidt? Hvornår gør voksne mennesker det? Gør de det overhovedet? Må man stadig godt spise stegesmuld fra panden, blive sneet i munden og spise i sofaen om søndagen? Eller gør voksne ikke det? Måske er det bedst, hvis jeg lige er arbejdsløs i et par måneder, så jeg når at få siddet lidt....

Det med snevejret er ren brok. Mine sko blev våde, mine bukser blev våde, og min paraply brækkede og klappede sammen. -men hvis det er det værste, der sker denne uge, er det også ok. (Det siger jeg kun, fordi jeg har tørre fødder nu, og jeg har tid nok i morgen til at lave lektier...og fordi det er makeover-afsnit i Canada's Next Top Model...)

← Home