dancinghell

Ting min far har lært mig

Jeg ligner min far helt vildt meget. Jeg kniber øjnene sammen, når jeg koncentrerer mig, så det ser ud som om, det gør ondt, præcis som han gør. Jeg har samme eksplosive irritationsudbrud, når folk er idioter, eller ting ikke virker, som han har. Jeg er lavstammet, (inderst inde) lyshåret og virkelig brun om sommeren, som han er. Vi ville begge gerne have været opdagelsesrejsende og/eller emigrere til et fremmed, varmt land.
Nogen burde skrive en bog med Gode Råd og Livsvisdom fra Fædre. Værsågod, ideen er gratis, og jeg har endda startet den for dig:

Dyr ved ikke, der kommer en dag i morgen
Det lærte jeg af min far, da han solgte min første pony. Alt andet, jeg ved om dyr, har jeg også lært af ham. At køer har bedstevenner. At man kun kan gå helt tæt på et liggende dyr, hvis de stoler på en, at det ikke gør sådan het vildt ondt på en ko at få lavet kejsersnit. At man kan fodre svaleunger med pincet. At nogle gange er det bare hurtigere at aflive en kat med en spade, og at man skal køre udenom vibereder i marken.

**Der er ingen, der giver dig noget udelukkende fordi de synes du er sød
**Det hele er noget, man har tjent. Om det så er at have været venlig, have gået på arbejde eller fordi man kan bruges til noget en anden gang, og derfor skal holdes i godt humør. Der er ingenting, der bare kommer dumpende. Det skulle da lige være eksem.

**At Brian fra 7. har slået op med dig, er ikke en gyldig grund til at tude ned i Nutellamaden

En sikring, der er gået, kan reddes med sølvpapir
**Og hopla, er der strøm igen. Du skal nok ikke sige til brandmanden at du har forlænget holdbarheden med sølvpapir. Men det virker fint i flere dage.

En kniv er en fremragende skrutrækker
En kniv passer altid til skruen. Der er ikke noget fedteri med stjerne eller ikke-stjerne og ikke noget crap med skruer, der bliver deforme.

Hvis du starter på noget, kan du ikke bare skride midt i det hele
a) Da jeg var barn, var det toppen at køre med i traktoren. Så sad man der på værktøjskassen og hørte California Blue og Cliff Richards i flere timer. Eller det føltes det som. Vi fik altid at vide, at vi gerne måtte komme med, men at man ikke bare kunne komme af, når man ikke gad mere. Det var enten til kaffetid/aftensmad/dieselstop, eller også måtte man gå hjem fra den anden ende af marken.
b) Vi fik ofte penge for at vaske de skåle, kalvene spiste af. Og sked i. Kalve skider i hvad som helst. Så de skulle jævnligt vaskes. De stod i stabler, der var flere gange højere end en selv (sådan føltes det i hvert fald), og så skulle de ligge i blød, vaskes enkeltvis og skylles. Og sættes på plads. Det kunne tage en hel dag. Skred man midt i det hele, skulle man bare gøre det næste dag. Man kunne på ingen måde skjule, at man bare ikke gad vaske al tyndskiden af skålene og derfor var skredet.
Tyndskidsmetaforen passer fint på mange voksenjob, tænker jeg.

Der er noget galt med folk med slips
Det er tit samme type, som mænd der tuder.

Det er bare penge
Det er det eneste, det er. Ikke den evige sandhed. Og hvis du ikke fortryder bagefter, er de givet godt ud.

Man skal aldrig betale fuld pris
Aldrig.

Det kan godt være, du synes det er vigtigt, men der findes ret mange mennesker, der aldrig kommer til så meget som at tænke på det
Så derfor kan det godt være du lige skal slappe lidt af. Så vigtigt er det jo nok heller ikke.

Foråret er når viben kommer
Ikke når sneen smelter/det bliver marts/vi stiller om til sommertid.

Det er noget værre lort, når der kommer sten i roehakkeren
Også i overført betydning. Det er virkelig noget lort.

Efter alle disse gode råd, kan man sige "punktum". For det hele er den ægte sandhed og fortjener at blive skrevet ned i Den Store Bog Med Gode Råd og Livsvisdom fra Fædre. Der var virkelig mange, der godt kunne trænge til at læse den.
Virkelig mange.

← Home